Schotland.

Schotland.

Zo vol als het vliegtuig zat op de heenweg, zo vol was ook ons programma in die drie dagen. Na een korte vlucht zetten we voet op vaste Schotse grond in Edinburgh en maakten we kennis met onze eigen lokale BOB; Ross.

Door:
Misha

Zijn enthousiasme en rijvaardigheid loodste ons zonder kleerscheuren door de ongerepte Schotse natuur, bezaaid met herten en fazanten, en via nauwe weggetjes, omlijst door eeuwenoude handgemaakte muurtjes, naar de mooiste distilleerderijen.

Zijn touringcar, speciaal voor deze trip omgedoopt tot rijdend proeflokaal, bracht ons niet alleen naar meerdere distilleerderijen waar wij mochten genieten van het gouden eindproduct, maar ook naar een kuiperij waar ambacht nog hoog in het vaandel stond. Één van de hoogtepunten was een onvergetelijke picknick onder de oude Craigellachie brug uit 1814. Hier deed de lokaal gevangen wilde zalm, meesterlijk bereid door Jan-Dirk (mét Japanse mayonaise), ons allemaal het thuisfront even vergeten.

De zalm werd vanzelfsprekend besprenkeld met een goede Highland whisky, want whisky was natuurlijk de grote gemene deler van deze trip én van Schotland in het algemeen.

Maar Schotland heeft nog zoveel meer te bieden, de kabbelende beekjes, de prachtige berglandschappen, het heerlijke eten en de vriendelijke (maar soms onverstaanbare) mensen. Eigenlijk is het een soort onverklaarbare samenhang tussen al die dingen wat Schotland maakt tot wat het is.

PartyZ, bedankt! Wat een korte inspiratiereis van drie dagen zou moeten zijn geweest leverde uiteindelijk een hoeveelheid herinneringen op waar je een leven mee vooruit kan.Maar nu ik al een weekje terug ben, moet ik concluderen dat het niet alleen de whisky is die langer in je lichaam achterblijft dan je zou verwachten. Het is Schotland, Schotland gaat in je bloed zitten.

No items found.
Door:
Misha

THE END!

Or is it? Wil je meer weten, druk dan op de dichtsbijzijnde knop.

10 lastige vragen over de kansen en bedreigingen van AI

We kunnen het niet langer negeren. Artificial Intelligence is here to stay. Midjourney, ChatGPT en Stable Diffusion, allemaal spannende ontwikkelingen die de termen "creativiteit" en "originaliteit" steeds moeilijker te definiëren maken.

Lees verder
Door:
Bailey

Ook altijd al een bastard willen zijn?

Wil jij er nét zo sexy uitzien als een creative bastard? Dat kan nu! Voor de liefhebbers hebben we wat eigen merchandise verzonnen. Niet alleen omdat we het zelf erg leuk vinden om te maken, maar ook omdat wat ons betreft íedereen een bastard mag zijn (zo lang we je geen salaris hoeven uit te keren). Wil jij ook liefst een bastard zijn?

Lees verder
Door:
Misha

Wat kost een website?

De vraag komt bijna wekelijks voorbij. Een klant wil een nieuwe website en één van de eerste vragen is: "wat kost ie?” Een hele begrijpelijke vraag, je geeft niet zomaar een blanco cheque, je wilt van tevoren weten waar je aan toe bent. Maar ja, wat kost een nieuwe website?

Lees verder
Door:
Tom